Bättre, trevligare, snabbare!

NORIS REIME

Noris Reime´s historia.

Den 19 September 1915 så startade ERNST REIME den mekaniska tillverkningen av precisionsverktyg. För att säkerställa konkurrenskraften och därmed företagets framgång på lång sikt, gjorde grundares innovation en hög prioritet redan från början. Tanken har varit att erbjuda något nytt hela tiden. Denna princip är fortfarande san idag.

 
Enligt Noris handelsnamn utvecklades bolaget av ERNST REIME och fick snabbt internationellt erkännande. År 1936 tog företagets grundare industri världen med häpnad, då han på Leipzig Utställning visade upp sin nya produkt räfflade gängtappar – det vär Noris-INNENSPAN och Noris-Stabil gängtappar. En kort tid senare följdes dessa av Noris-SPANLOS.

Dessa innovationer är fortfarande en integrerad del av Noris sortiment som ett resultat av deras tekniska perfektion.
 
Andra historiska höjdpunkter är utvecklingen av Noris-TOP-SPEED, en gängtapp för att skära hastigheter upp till 100 m / min,

och Noris-Salo-REX UNI, den första gängtappen som kan skära de mest skilda material lika bra.
 
ERNST REIME visade också sin kompetens inom den allt mer populära segmentet av gängfräsning. Den universella gängtappen kan producera ett kärn hål, skydda försänkningen och gänga i både kort och lång fibrigt material med bara en operation.
 
Idag ser vi det som vår plikt att fortsätta arbetet med ERNST REIME ansvarsfullhet. Vi gör detta med full kännedom om de styrkor som har präglat företaget i över 90 år – kvalitet, innovation och precision.

Läs mer om våra fantastiska produkter från Noris Reime här>>>

Noris Reime SF UNIversal